Nehézkesen oldod meg a laktózmentes étkezést? Nem mersz a menzán, étteremben enni? Nem bízol az elkészített ételek laktózmentességében? Nem vagy egyedül a problémáddal.

A laktózintolerancia vagy laktózérzékenység a népesség egyre növekvő hányadát érinti. Ennek oka abban keresendő, hogy a tejcukor – laktóz – bontására alkalmas enzim szintje az életkor előre haladtával természetes módon csökken. Táplálkozási szokásaink azonban nem nélkülözik a tej és tejtermékeket, így szerveztünk nap mint nap találkozhat tejcukorral, illetve annak lebontásának feladatával. Szerencsére a laktóz mentes étkezés ma már nem jelent problémát, hiszen az élelmiszer áruházak polcain nagy választékban sorakoznak a mentes élelmiszerek. A tejcukor lebontását azonban mi is „elvégezhetjük”.

Több lehetőség is kínálkozik erre. Korszerű és kényelmes megoldás lehet egy spray formában kapható laktóz bontó enzim használata. Fontos tudni, hogy nem csak szájba, hanem közvetlenül az élelmiszerre fújva is kifejti hatását. Így, ha például elfogyott otthon a mentes tej vagy joghurt, úgy „előállíthatjuk” magunknak. Egyedülálló felhasználási lehetőségét érdemes kipróbálni.

 

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült